Λάβαμε βραβείο trivago
Καλύτερο Aparthotel: Σάμος

ΜΗΤΕ : 0311K032A0061700

Ξενοδοχείο Μαίρη - Το νησί της Σάμου

Το νησί βρίσκεται μόνο 18 μίλια από την Τουρκία και 175 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά, με πληθυσμό πάνω από 40.000. Έχει επιφάνεια 476 τ.χμ. και 160 χιλιόμετρα μήκος ακτών. Ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Πολλοί, μάλιστα, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αρχαία Έφεσο της Μικράς Ασίας.

image 1

Ο φιλόσοφος και μαθηματικός Πυθαγόρας ήταν από τη Σάμο, καθώς και άλλα φωτισμένα πνεύματα. Το νησί είναι ορεινό με ψηλότερη κορυφή τον Κέρκη (1440 μέτρα). Η Σάμος είναι ένα πολύ φιλόξενο νησί, οι άνθρωποι είναι ζεστοί και φιλικοί και ο τουρισμός δεν έχει επηρεάσει τη γενναιοδωρία τους.

Η Σάμος είναι ένα πανέμορφο νησί, ιδανική επιλογή για οικογένειες και ζευγάρια κάθε ηλικίας καθώς και για όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του μαγευτικού ορεινού τοπίου, των όμορφων παραλιών, των κάμπων με τις ελιές, των πευκοδασών και να γευτούν το εξαιρετικό μέλι και φυσικά, το φημισμένο σαμιώτικο κρασί.
Ένα παραδοσιακό ελληνικό νησί!

Οι σημαντικότερες Πόλεις της Σάμου
Σάμος ή Βαθύ
Είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού. Απλώνεται στον μυχό του μεγάλου κόλπου. Ο οικισμός, χτισμένος αμφιθεατρικά, είναι μία από τις πιο όμορφες νησιωτικές πόλεις με πολλά νεοκλασικά κτίρια και αρχοντικά, που του δίνουν μια απόχρωση αρχοντιάς.
image 1
Καρλόβασι
Απλωμένη σε μια ευρεία περιοχή, η πόλη του Καρλοβασίου, γεμάτη από επιβλητικά κτίρια, αντανακλά την αίγλη του παρελθόντος με ένα μοναδικό τρόπο. Βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία και είναι προικισμένη με πολλές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα.
Πυθαγόρειο
Χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Σάμου, το Πυθαγόρειο είναι ένα πολυσύχναστο και γραφικό χωριό του νησιού. Παλιά παραδοσιακά σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια, λουλουδιασμένα παράθυρα εκπέμπουν μια πραγματικά ρομαντική αίσθηση, που θα σας συναρπάσει.

Πύργος
Ο Πύργος είναι ένα ορεινό χωριό, χτισμένο στην καρδιά μιας καταπράσινης περιοχής, γεμάτο από παραδοσιακά σπίτια και στενά δρομάκια.


Τα αξιοθέατα στην Σάμο.

Την Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και τα μοναστήρια στην πόλη της Σάμου.
Την Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, το μοναστήρι της Παναγίας Βροντιανής, τους τάφους, το κάστρο του Λαζάρου και τα ερείπια του κάστρου της Λουλούδας στους Βουρλιώτες.
Τα ερείπια του βυζαντινού κάστρου, τις εκκλησίες της Μεταμορφώσεως και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα βυρσοδεψεία, τα εργαστήρια κεραμικής, το Ηγεμονείο και το Πανεπιστήμιο των Μαθηματικών στο Καρλόβασι.
Τις εκκλησίες της Παναγίας στο Κοκκάρι.

image 1

Το μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας στον Μαραθόκαμπο.
Τις εκκλησίες και το μοναστήρι στους Μυτιληνιούς.
Τα λείψανα του τείχους του Πολυκράτη στην αρχαία πόλη, το ρωμαϊκό σπα, τον πύργο του Λογοθέτη, το αρχαίο θέατρο, το Ευπαλίνειο όρυγμα και τον πύργο του Σαρακίνη στο Πυθαγόρειο.
Τα μοναστήρια στον Πύργο.
Το δημοτικό σχολείο και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Χώρα.


Τα Μουσεία στην Σάμο.

Το αρχαιολογικό και το εκκλησιαστικό-βυζαντινό μουσείο, την πινακοθήκη και την δημοτική βιβλιοθήκη στην πόλη της Σάμου.
Το παλαιοντολογικό μουσείο στους Μυτιληνιούς.
Το αρχαιολογικό και το πολιτιστικό μουσείο στο Πυθαγόρειο.
Τον αρχαίο ναό της Ήρας στο Ηραίο.
Το λαογραφικό μουσείο στο Καρλόβασι.

Σάμος, Φυσικός πλούτος

Η πηγή του Πνάκα στους Βουρλιώτες.
Οι καταρράκτες στο Καρλόβασι.
Οι σπηλιές στον Μαραθόκαμπο.
Η σπηλιά του Τρυπιόβραχου στον Πύργο.
Η θαυμάσια διαδρομή προς τις Μανωλάτες.
Η πανέμορφη διαδρομή μέχρι την παραλία Σεϊτάνι (περίπου 1,5 ώρα μακριά, με τα πόδια από το Καρλόβασι). (Η πρόσβαση είναι δυνατή είτε περπατώντας είτε με βάρκα).